lauantai 27. joulukuuta 2014

Sadanpäällikkö Kornelius ja Jumalan lähettämä enkeli

Niin Kesareassa oli mies nimeltään Kornelius, sadanpäällikkö niin sanotussa italialaisessa joukko-osastossa. Hän oli hurskas ja jumalaapelkäävä mies, niin koko hänen perhekuntansa. Hän antoi paljon almuja kansalle ja rukoili alati Jumalaa. Päivän yhdeksännen tunnin vaiheilla hän näki näyssä selvästi Jumalan enkelin, joka tuli yllättäen hänen luokseen ja sanoi hänelle: 'Kornelius!'. 

Kornelius tuijotti enkeliä ja kysyi pelästyneenä: 'Mitä nyt, herra?' Enkeli sanoi hänelle: 'Sinun rukouksesi ja almusi ovat nousseet Jumalan eteen, ja Jumala muistaa ne. Lähetä nyt miehiä Joppeen noutamaan Simon, jota kutsutaan myös Pietariksi. Hän majailee nahkuri Simonin luona, jonka talo on meren rannalla'. Kun enkeli sai puhuttua Korneliukselle, meni pois. Kornelius kutsui luokseen kaksi palvelijaansa ja hurskaan sotilaan läheisimpien alaistensa joukosta. 

Seuraavana päivänä, kun he olivat matkalla, lähestyen kaupunkia, missä Pietari majoitti. Pietarin löydettyään he sanoivat Pietarille; 'Sadanpäällikkö Kornelius, hurskas ja jumalaapelkäävä mies, josta koko Juudan kansa todistaa hyvää, on saanut pyhältä enkeliltä käskyn noutaa sinut kotiinsa ja kuulla, mitä sinulla on sanottavana'. Ajattele, Korneliuksen rukoukset ja almut olivat otollisia Jumalalle, mutta Jumalan lähettämä enkeli käski noutamaan Pietarin kuullakseen, mitä hänellä on sanottavana? Miksi?

Koska Pietarilla oli iankaikkisen elämän sanat, Jumalan Sanat, joiden kautta Jumala voi synnyttää ihmisiin Jumalan aikaansaama usko heidän kuulessaan. Kornelius kertoi Pietarille, mitä hänen kotosalla tapahtui, enkelin ilmestyksestä ja hänen käskystä, jolla pitää noutaa Pietarin sanottavaksi, mitä hänellä on sanottavana. Kornelius kertoi lähettäneensä hakemaan Pietarin kuullakseen kaiken Jumalan edessä, mitä Herra on käskenyt Pietarin puhua. 

Niin Pietari alkoi puhua Jumalan Sanaa ja kertoa Kristuksesta, Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta, siten Pyhän Hengen lahja vuodatettiin heihin. He saivat Jumalan aikaansaama usko sisimpäänsä ja uudestisyntyivät. Siksi ei mikään muu voi synnyttää heihin Jumalan aikaansaama usko, kuin vain Sanan kautta, niin he uudestisyntyivät. Ei muulla keinolla voi saada Jumalan aikaansaama usko, kuin ainoastaan Sanan kautta; jokos kuullessaan tai lukiessaan. Se on tärkeä ymmärtää. 

Korneliuksen opetus todistaa, ettei muulla keinolla millään voi saada Jumalan aikaansaama usko, joka on todellinen. Niin Jumalan aikaansaama usko syntyy kuulemisesta Sanan kautta, vaikka Korneliuksen rukoukset ja almut olivat otollisia Jumalalle, mutta Jumalan enkeli käski noutamaan Pietarin kuullakseen, mitä  hänellä on sanottavana, niin että Kornelius pelastuisi. Kornelius oli hurskas, muttei ole vielä pelastunut, niin siksi hänen tarvitsi kuulla Jumalan Sanaa ja pelastui. Tätä on tärkeä ymmärtää.

Apo 10:22 Miehet vastasivat: "Sadanpäällikkö Kornelius, hurskas ja jumalaapelkäävä mies, josta koko Juudan kansa todistaa hyvää, on saanut pyhältä enkeliltä käskyn noutaa sinut kotiinsa ja kuulla, mitä sinulla on sanottavana." RK

Joh. 6:68 Simon Pietari vastasi hänelle: "Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat. RK

Apo 11:14 Hän puhuu sinulle sanoja, joiden kautta pelastut, sinä ja kokko sinun perhekuntasi.' RK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti