tiistai 28. lokakuuta 2014

Jokos lihallinen viisaus tai Jumalan armo?

"Lihallinen ihmisviisaus" jossa emme vaella, vaan Jumalan armossa. Jumalan armo on enemmän, kuin ihmisviisaus. Tutkiessani Jumalan armon käsite alkoi vähitellen avautua minulle ja ymmärsin, että Jumalan armo on enemmän, kuin ihmisviisaus.

2Kor. 1:12 Meidän kerskauksemme on tämä: omantuntomme todistus siitä, että me maailmassa ja varsinkin teidän luonanne olemme vaeltaneet Jumalan edessä pyhyydessä * ja puhtaudessa, emme lihallisessa viisaudessa vaan Jumalan armossa. RK

Selitys:  *  1:12. Tai: "yksinkertaisuudessa", "Vilpittömyydessä".

Mitä on Jumalan armo?

Varmaan te huomaatte, missä tärkeysjärjestyksessä Raamatun mukaan armo on. Armo on ensimmäiseksi ja seuraavaksi on Totuus. Ilman armoa kukaan ei voi käsittää totuutta. Siksi armo on sitä varten, että ihmiset pystyvät ymmärtämään totuutta. Raamatun mukaan Jumala antaa armoa nöyrille.

Miksi siinä puhuu nöyryydestä? Miksi vain nöyrille annetaan armoa? Niin Raamatun mukaan armo on kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi. Sitä samaa armoa Jumala antaa nöyrille viisaudeksi ja ymmärrykseksi yhdellä ehdolla, että me nöyrrymme terveellä tavalla Jumalan Sanaa kohtaan, niin saamme viisautta ja ymmärrystä siitä armosta. Sanaa kohtaan tarvitaan tervettä nöyryyttä, ilman sitä emme voi saada viisautta ja ymmärrystä, sillä Raamatun mukaan Jumala on vastaan ylpeitä, jotka ei suostu nöyrtymään Sanaa kohtaan.

Tällä tavalla Jumala johdattaa meitä. Niin kirjoittamalla en salaa Jumalan armoa Jumalan suurelta seurakunnalta eli uskovilta joiden usko perustuu vahvasti Jumalan Sanaan.  

Ef. 1:8 Tätä armoa hän on antanut meille runsain määrin ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärrystä. RK

Jaak. 4:6 Mutta vielä suurempi on armo, jonka hän antaa. Siksi Raamattu sanoo: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon." RK



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti